{ "title": "Magnezyum Eksikliği Neden Olur", "image": "https://www.magnezyum.gen.tr/images/magnezyum-eksikligi-neden-olur.gif", "date": "19.01.2024 17:20:23", "author": "nupelda esen", "article": [ { "article": "Magnezyum eksikliği neden olur, Magnezyum eksikliği, oldukça yaygın bir sorundur. Genellikle yaşlı kişilerde yaşlı kişilerde, beslenme bozukluğunda, alkol kullanımı ve idrar söktürücü ilaç kullanan kişilerde meydana gelmektedir. Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, sindirim sistemindeki emilim problemleri, ameliyatlar, pankreas iltihabı yetersizliğine neden olur. Ayrıca stres, sigara, alkol tüketimi, hamilelik, emzirme, hastalıklardan sonraki iyileşme dönemleri magnezyum gereksinimi artırır.

Magnezyum eksikliği, demir eksikliği gibi sık görülen bir durum olmasa da vücudun normal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için gereken enerjinin üretilmesi de dahil olmak üzere birçok işlemde kullanılan bu mineral, vücuda etkileri bakımından en önemli mineraller arasında yer alır. Vücudumuzda birçok organın magnezyuma ihtiyacı vardır. Ayrıca diş ve kemik yapısının korunması için en önemli minerallerden biridir. Kabızlığın giderilmesinden kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine kadar pek çok alanda ihtiyaç duyulan bu mineral, bayanların hamilelik dönemlerinde bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Genel olarak günlük magnezyum tüketme miktarı 300 mg'dır.

Magnezyum ihtiyacını karşılamak için, koyu yeşil sebzeler, tam tahıllı ekmek, fındık, fıstık, badem, susam, muz, maden suyu, soya fasulyesi, kuru yemişler gibi besinler tüketilmelidir. Eğer yiyecekler yoluyla magnezyum alımı yetersiz olursa doktor önerisiyle magnezyum takviyesi yapılmalıdır. Bu denli önemli olan magnezyum sağlığı önemli ölçüde etkilemektedir. Aynı zamanda yüksek düzeydeki magnezyum eksikliği ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi bir durumdur. Bu nedenle bu konuda çok dikkatli olmamız gerekir.

Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
" } ] }