{ "title": "Magnezyum Eksikliği Belirtileri", "image": "https://www.magnezyum.gen.tr/images/magnezyum-eksigi-belirtileri.gif", "date": "20.01.2024 08:33:43", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Magnezyum eksikliği belirtileri, dünden bugüne hayatımızın her döneminde günlük yaşamımızı etkilemektedir. Emilimi bağırsaklarda gerçekleşip ve vücuttan atımı böbreklerden sağlanmaktadır. Vücut ağırlığımızın 0,05'i bulunmasına rağmen 300 civarı kadar enzim için kofaktördür. Oranında Tüm organlarımızın Magnezyum mineraline ihtiyacı vardır. Ancak kalp, kaslar ve böbrekler aynı zamanda diş ve kemik yapımızın güçlü kalabilmesi için magnezyum ihtiyacı öne çıkmaktadır. Magnezyum minerali sinir sistemine katkısı nedeniyle anti stres minerali olarak da bilinir.

Günlük magnezyum ihtiyacımız 320-420 mg kadardır. Bu oran yaşlılık gebelik ve emzirme dönemlerinde artış gösterir. Yeşil sebze, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, badem, muz, kakao, fındık ve ceviz gibi magnezyum bakımından zengin gıdalardan günlük yeteri kadar beslenen kişilerde magnezyum eksikliğine bağlı ortaya çıkan hastalıkların fizyolojik ve psikolojik etkilerinin azaldığı kişilere göre yok olduğu gözlemlenmiştir.

Magnezyum Nedir?

Kimyasal simgesi Mg, atom numarası 12; atom ağırlığı 24,312'dir. Doğada serbest görülmeyen bu mineral ülkemizde topraklarında da pek az görülmektedir. Bu nedenle tükettiğimiz besinlerdekimagnezyumçok düşüktür.

Magnezyum Eksikliği Kimlerde Görülür?

Genel anlamda ileri yaşlarda ortaya çıkmasının yanı sıra beslenme bozukluğu, alkol - sigara tüketimi, hamilelik - emzirme dönemi, bağlı olarak da artış göstermektedir. Sindirim sistemindeki emilim problemleri ve karaciğer rahatsızlıkları da magnezyum açığının artmasına neden olur. Bu durum vücudumuzda hem ruhsal ve bedensel problemlerle karşımıza çıkar.

Magnezyum Eksikliğinin Fizyolojik Belirtileri Nelerdir?
Magnezyum Eksikliğinin Psikolojik Belirtileri Nelerdir?
" } ] }