{ "title": "Magnezyum Alaşımları", "image": "https://www.magnezyum.gen.tr/images/magnezyum-alasimlari.gif", "date": "21.01.2024 10:35:07", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Magnezyum alaşımları nerelerde kullanılır? Neden magnezyum saf kullanılmaz da alaşımları elde edilerek kullanılır? Şimdi magnezyum alaşımları hakkında kısaca bilgi verelim. Saf halde kullanılan magnezyum genellikle diğer bazı metaller gibi dayanıklığının düşük olmasından ötürü mümkün değildir. Bu sebeple değişik alaşımlarının elde edilmesini gerektirmiştir. En önemli özellikleri alaşımının oldukça hafif olmasıdır. Bazı magnezyum alaşımlarının özgül çekme dayanımı çelik ve alüminyumun özgül çekme dayanımından büyük olmaktadır. Uçak sanayide magnezyum alaşımının bu özelliği nedeniyle yoğunlukla kullanılır. Magnezyum alaşımlarında en önemli iki alaşım elemanı alüminyum ve çinkodur. Çinko tokluğu artırırken, alüminyum dayanıklığı artırmaktadır. Alaşıma mangan ilave edilmesi durumunda korozyon direnci artmaktadır. Magnezyum alaşımları ticaret endüstrisinde toz, levha ve şerit halinde satılmaktadır.

Magnezyum Alaşımları Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?
Magnezyumun en fazla kullanılan alaşımı magnezyum-alüminyum alaşımıdır. Magnezyum-alüminyum alaşımında magnezyum alüminyuma sertlik kazandırır. Çinko bu alaşıma dahil edilirse sertlik biraz daha artmaktadır. Çinko karışımı %0.75 civarında olursa döküme müsait bir alaşım elde edilir. Çinko miktarı artarsa durum tam tersine döner. Magnezyum alaşımına %0.25 oranında mangan ilave edilirse korozyona dirençli hale gelir.

Magnezyumun Hangi Metallerle Alaşımı Elde Edilir?
Magnezyum Alaşımının Kullanıldığı Sahalar

" } ] }